مواد و ترکیبات تشکیل دهنده عسل

ﺗﺮﮐﻴﺒﺎت ﻋﺴﻞ:

ﻋﺴﻞ ﻣﺎﻳﻌﯽ اﺳﺖ ﻏﻠﻴﻆ و ﺷﻴﺮﻳﻦ و ﺧﻮش ﺧﻮراک، در ﻋﺴﻞ ﻣﻮاد زﻳﺎدی  وﺟﻮد دارد ﮐﻪ دارای ارزش ﻏﺬاﻳﯽ و داروﻳﯽ اﺳﺖ، وزن ﻣﺨﺼﻮص آن در ﺣﺪود 1.4 و PH آن بین4.5 ــ3.7  اﺳﺖ ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳـﻦ ﺑـﺎ وﺟـﻮد ﺷﻴﺮﻳﻨﯽ، اﺳﻴﺪی اﺳﺖ و برای همین ﻋﺴﻞ را ﻧﺒﺎﻳـﺪ در ﻇﺮوف ﻓﻠـﺰی ﻧﮕه داری ﮐﺮد ﭼﻮن ﺑﻪ ﺗﺪرﻳﺞ ﻓﻠﺰ را ﺧﻮاﻫﺪ ﺧﻮرد .

akse shakhes

ﺑﻪ ﻃﻮر ﮐﻠﯽ ﻣﻮاد ﺗﺸﮑﻴﻞ دﻫﻨﺪه ی ﻋﺴﻞ، آﻟﯽ، ﮐﺎﻧﯽ و ﺑﻴﻮﻟﻮژﻳﮑﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ .

ﻣﻮاد آﻟﯽ:

ﻋﺴﻞ دارای ﻗﻨﺪﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ اﺳﺖ ﮐﻪ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از ﻓـﺮوﮐﺘﻮز، ﮔﻠﻮﮐـﺰ، ﺳﺎﮐﺎروز، و ﮐﻢ ﺗﺮ از ﻳﮏ دﻫﻢ آن را ﻣﻴﻠﻴﺴﺘﻮز و ﻋﺪه ای از ﻗﻨﺪﻫﺎی دﻳﮕﺮ ﺗﺸﮑﻴﻞ ﻣﯽ دﻫﻨﺪ .

ﻣﻮاد ﮐﺎﻧﯽ:

ﻣﻘﺪار ﺧﺎﮐﺴﺘﺮ ﻋﺴﻞ در ﺣﺪود 0.17% (1 تا 3 در هزار) است. مقدار زیادی از ﻧﻤﮏ ﻫﺎی ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ در اﻳﻦ ﺧﺎﮐﺴﺘﺮ دﻳﺪه ﻣﯽ ﺷﻮد و ﺑﻪ ﻣﻘﺪارﮐﻢ از ﻧﻤﮏ ﻫﺎی ﺳﺪﻳﻢ در آن وﺟﻮد دارد . ﻋﺴﻞ ﻫﺎی ﺗﻴﺮه دارای ﻣﻮادﻣﻌﺪﻧﯽ ﺑﻴﺶ ﺗﺮی ﻫﺴﺘﻨﺪ .

ﻣﻮاد ﺑﻴﻮﻟﻮژﻳﮏ:

در ﻋﺴﻞ ﻳﮏ ﺳﻠﺴﻠﻪ از دﻳﺎﺳﺘﺎزﻫﺎ وﺟﻮد دارد ﮐﻪ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ آن ﻫﺎ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از : ﮔﻠﻮﮐﺰ اﮐﺴﻴﺪاز ، ﻓﺴﻔﺎﺗﺎز، ﮐﺎﺗﺎﻻزر، اﻧﻮرﺗﺎز، آﻣﻴﻼز

وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎی ﻋﺴﻞ:

ﻋﺴﻞ دارای اﮐﺜـﺮ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎی ﺿﺮوری ﺑـﺪن اﺳﺖ، ﮐـﻪ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از : وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫﺎی B2 ،B3 ،B6  و وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫﺎی E , D , K , C , H  وجود دارد. ﻋﻼوه ﺑﺮ اﻳﻦ ﻫﺎ ﻣﻘﺪاری ﮐﺎروﺗﻦ ﻧﻴﺰ وجود دارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *