مواد و ترکیبات تشکیل دهنده عسل
ﺗﺮﮐﻴﺒﺎت ﻋﺴﻞ:
ﻋﺴﻞ ﻣﺎﻳﻌﯽ اﺳﺖ ﻏﻠﻴﻆ و ﺷﻴﺮﻳﻦ و ﺧﻮش ﺧﻮراک، در ﻋﺴﻞ ﻣﻮاد زﻳﺎدی وﺟﻮد دارد ﮐﻪ دارای ارزش ﻏﺬاﻳﯽ و داروﻳﯽ اﺳﺖ، وزن ﻣﺨﺼﻮص آن در ﺣﺪود 1.4 و PH آن بین4.5 ــ3.7 اﺳﺖ ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳـﻦ ﺑـﺎ وﺟـﻮد ﺷﻴﺮﻳﻨﯽ، اﺳﻴﺪی اﺳﺖ و برای همین ﻋﺴﻞ را ﻧﺒﺎﻳـﺪ در ﻇﺮوف ﻓﻠـﺰی ﻧﮕه داری ﮐﺮد ﭼﻮن ﺑﻪ ﺗﺪرﻳﺞ ﻓﻠﺰ را ﺧﻮاﻫﺪ ﺧﻮرد .
ﺑﻪ ﻃﻮر ﮐﻠﯽ ﻣﻮاد ﺗﺸﮑﻴﻞ دﻫﻨﺪه ی ﻋﺴﻞ، آﻟﯽ، ﮐﺎﻧﯽ و ﺑﻴﻮﻟﻮژﻳﮑﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ .
ﻣﻮاد آﻟﯽ:
ﻋﺴﻞ دارای ﻗﻨﺪﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ اﺳﺖ ﮐﻪ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از ﻓـﺮوﮐﺘﻮز، ﮔﻠﻮﮐـﺰ، ﺳﺎﮐﺎروز، و ﮐﻢ ﺗﺮ از ﻳﮏ دﻫﻢ آن را ﻣﻴﻠﻴﺴﺘﻮز و ﻋﺪه ای از ﻗﻨﺪﻫﺎی دﻳﮕﺮ ﺗﺸﮑﻴﻞ ﻣﯽ دﻫﻨﺪ .
ﻣﻮاد ﮐﺎﻧﯽ:
ﻣﻘﺪار ﺧﺎﮐﺴﺘﺮ ﻋﺴﻞ در ﺣﺪود 0.17% (1 تا 3 در هزار) است. مقدار زیادی از ﻧﻤﮏ ﻫﺎی ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ در اﻳﻦ ﺧﺎﮐﺴﺘﺮ دﻳﺪه ﻣﯽ ﺷﻮد و ﺑﻪ ﻣﻘﺪارﮐﻢ از ﻧﻤﮏ ﻫﺎی ﺳﺪﻳﻢ در آن وﺟﻮد دارد . ﻋﺴﻞ ﻫﺎی ﺗﻴﺮه دارای ﻣﻮادﻣﻌﺪﻧﯽ ﺑﻴﺶ ﺗﺮی ﻫﺴﺘﻨﺪ .
ﻣﻮاد ﺑﻴﻮﻟﻮژﻳﮏ:
در ﻋﺴﻞ ﻳﮏ ﺳﻠﺴﻠﻪ از دﻳﺎﺳﺘﺎزﻫﺎ وﺟﻮد دارد ﮐﻪ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ آن ﻫﺎ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از : ﮔﻠﻮﮐﺰ اﮐﺴﻴﺪاز ، ﻓﺴﻔﺎﺗﺎز، ﮐﺎﺗﺎﻻزر، اﻧﻮرﺗﺎز، آﻣﻴﻼز
وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎی ﻋﺴﻞ:
ﻋﺴﻞ دارای اﮐﺜـﺮ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎی ﺿﺮوری ﺑـﺪن اﺳﺖ، ﮐـﻪ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از : وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫﺎی B2 ،B3 ،B6 و وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫﺎی E , D , K , C , H وجود دارد. ﻋﻼوه ﺑﺮ اﻳﻦ ﻫﺎ ﻣﻘﺪاری ﮐﺎروﺗﻦ ﻧﻴﺰ وجود دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.